Sposób przygotowania

W rondelku rozgrzej masło, wsyp mąkę i przygotuj jasną zasmażkę. Wlej zimny wywar, gotuj na małym ogniu ok. 15 minut. Dolej śmietankę. Sos dopraw solą i pieprzem. Zestaw z ognia, dopraw do smaku sokiem z cytryny. Brokuły podziel na różyczki. Łodygę obierz i pokrój w plasterki.
W garnku zagotuj wodę, lekko ją posól. Gdy zawrze, wrzuć brokuły, gotuj 2-4 minuty).
Brokuły odcedź. Rozłóż na talerze, polej sosem, udekoruj plasterkami cytryny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    uwielbiam brokuły w każdej postaci
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    brokuły uwielbiam jesć

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !