Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińska \"długa zupa\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 2 pęczki
kapusta pekińska 1 główka mała
cienki chiński makaron 12 dag
olej 1,5 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
imbir starty 1/2 łyżeczki
wieprzowina 30 (chuda)
rosół z kurczaka 6-7 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Chińska \"długa zupa\"

Umyte i osuszone mięso pokroić w cieniutkie paseczki, kapustę poszatkować, dymkę pokroić na niewielkie kawałki. W rondlu z grubym dnem rozgrzać olej, wrzucić wieprzowinę i smażyć, aż mięso zbrązowieje. Wtedy dodać kapustę, sos sojowy i imbir, wymieszać, wlać gorący bulion. Zupę gotować na małym ogniu około 10 min, następnie dołożyć makaron i pokrojona dymkę, gotować, póki makaron nie będzie miękki (2-4 min).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak