Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Rodzynki namoczyć w rumie na pół godziny. Do miski wbić jajka, dodać cukier, cukier waniliowy i ubijać w kąpieli wodnej, dodając stopniowo mleko i odcedzony z rodzynek rum. Wyjąć z kąpieli i ubijać do ostudzenia. Następnie dodać żelatynę, skórkę kandyzowaną, rodzynki, aromat i ubitą śmietankę kremową, wymieszać. Krem wyłożyć do pucharków, włożyć do lodówki, wystudzić.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Bardzo apetyczny deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    idealne do deserów
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wart wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !