Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki czekoladowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 1 szt
herbatniki 2 paczki
mleko 5 łyżek
orzechy 2 łyżki
kakao do obtoczenia
rodzynki 2 (drobno pokrojone)

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki czekoladowe

W gorącym mleku rozpuścić białą czekoladę. Herbatniki kruszymy, mieszamy z czekoladą, rodzynkami i orzechami. Wilgotnymi rękoma formujemy kuleczki, połowę obtaczamy w kakao, resztę w kokosie i biszkoptach. Wstawić do lodówki na 1 godz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak