Sposób przygotowania

Śliwki posiekać, włożyć do miski, dodać rodzynki i zalać rumem, odstawić na pół godziny. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, płatki owsiane i kukurydziane, wlać miód, śmietanę, wsypać orzechy włoskie, wszystko razem wymieszać i odłożyć na pół godziny. Oddzielić żółtka od białek, żółtka dodać do masy bakaliowej, wymieszać. Z białek ubić sztywna pianę, połączyć z masą, delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, łyżką nakładać porcje masy, smażyć po 2-3 minuty z każdej strony.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się bardzo apetycznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !