Sposób przygotowania

1. Pokroić kiełbasę i boczek
2. do garnczka z wodą wrzucamy ziele angielskie, liść laurowy, kiełbasę, boczek, majeranek, marchew (ja miałam suszoną) pietruszkę, grzybka,
3. na żelaznej płycie podsmażamy cebulę
4. Cebulę wrzucamy do zupy, wlewamy też zakwas
5. do kubka wlewamy wodę i trochę żurku ( z garnczka żeby się śmietana nie zważyła) do tego dodajemy śmietanę i roztrzepujemy. Wlewamy do zupy.
6. Gotujemy jeszcze chwilę i SMACZNEGO

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    uwielbiam żurek!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    uwielbiam żurek!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    uwielbiam żurek!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    miałam dzis na obiad
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    miałam dzis na obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !