Sposób przygotowania

Kapustę siekamy i gotujemy do miękkości. Oddzielnie gotujemy w wywarze z wędzonki pokrojone w kostkę ziemniaki, włoszczyznę (można użyć też mrożonki do zup - ok. pół opakowania). Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy ugotowaną kapustę - jeśli zupa jest mało kwaśna można dolać wodę, w której kapusta była gotowana. Cebule i kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy - dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem lub innymi ulubionymi przyprawami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Pychota !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    musi być bardzo smaczny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    lubię kapuśniak
  • 0
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    lubię taki kapuśniaczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !