Sposób przygotowania

Mięso włożyć do miski, dodać cebulę utartą na tarce, mąkę ziemniaczaną, 3 łyżki bułki tartej, jajka, przyprawę do mięsa mielonego, przyprawę maggi, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować owalne kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na tłuszczu z obu stron. Upieczone włożyć do nagrzanego piekarnika na kilka minut. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    są pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    robię podobnie, są pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    są smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Klasyka w kuchni.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !