Sposób przygotowania

Buraki umyć, włożyć do wrzącej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, wystudzić i obrać. Zetrzeć na tarce o średnich otworach, przyprawić do smaku solą, cukrem i octem. Nakładać do słoików, zakręcić zakrętki. Włożyć do garnka z wodą, zagotować i pasteryzować około pół godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    pyszności!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny dodatek do obiadu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ojj... też takie posiadam schowane :]
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    robię podobnie polecam !
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapas na zimę musi być.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna cwikla

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !