Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przelać gorącą wodą. Mięso pokroić w drobną kostkę, oprószyć ziołami prowansalskimi, skropić oliwą i pozostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu. Następnie włożyć na patelnię i zrumienić ze wszystkich stron. Przełożyć do rondelka podlać bulionem i dusić do miękkości. Na patelni rozgrzać masło, wsypać posiekaną cebulę i lekko zrumienić. Do cebuli dodać pokrojone pieczarki, i dusić około 10 minut. Połączyć z mięsem, wlać rozmieszaną mąkę ze śmietaną, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Podawać z gorącym makaronem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    szybkie i proste danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ale smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ale smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszne. Bardzo lubię takie potrawy.
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takie jedzonko uwielbia cała moja rodzina i dość często je robię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !