Sposób przygotowania

Mąkę wysypujemy na stół robimy kopczyk dodajemy twarde masło i siekamy nożem,wbijając żółtka i kilka łyżek gęstej śmietany,dodajemy jeszcze szczyptę soli i zagniatamy ciasto rękami aż będzie zupełnie gładkie.Nastawiamy w płaskim rondlu tłuszcz do smażenia.Ciasto rozwałkujemy cienko i kroimy paski szerokości ok 10 cm,paski przecinamy wzdłuż po środku i przewijamy jeden koniec.Smażymy.Posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    karnawał to sezon na faworki...oprócz pączków:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    bardzo je lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    zawsze pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !