Sposób przygotowania

Z mąki, jajka, wody i szczypty soli zagnieść ciasto. Ziemniaki ugotować, ostudzić i przecisnąć przez praskę, cebulę drobno posiekać i mocno podsmażyć na oleju czy maśle.Połączyć razem z ziemniakami i serem. Doprawić do smaku.
Można ser przecisnąć razem ziemniakami, ale ja robię to ręcznie, bo lubimy wyczuwać ser.Lepimy pierogi, wrzucamy na wrzątek posolony z dodatkiem oleju i gotujemy 3-4 minuty.Podajemy z podsmażoną cebulką, czy śmietaną na ostro

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Dzisiaj i ja robię pierogi:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ruskie sa pycha;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ach te pierogi, kiedy namówię aby zechciała mi ulepić...
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    jeżeli ma taki zapał do lepienia pierogów jak ja, to nie szybko?!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !