Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy, mieszamy razem z cukrem, masło rozpuszczamy razem z miodem i chłodne dodajemy do mąki. Następnie dodajemy śmietanę, sodę i żółtka. Ciasto należy dobrze wyrobić i podzielić na 3 części. Pieczemy po ok 30 minut do uzyskania złotego koloru. Po wystudzeniu ciast przekładamy je kremem i posypujemy cukrem pudrem lub jeśli ktoś woli polewamy polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Poprosze kawałek
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    i ja po proszę
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    i ja po prroszę
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    lubię takie smaki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    uwielbiam te ciasto
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    i ja po prroszę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !