Sposób przygotowania

Kapuste szatkujemy. Cebulę, boczek i kiełbasę kroimy w kostkę. Ziemniaki po obraniu kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy najpierw kapustę, potem kiełbasę z boczkiem, cebulę i ziemniaki - tworzymy 2-3 warstwy. Każda warstwę należy doprawić przyprawami. Na koniec całość polewamy wodą i olejem. Wkładamy naczynie do piekarnika na ok. 1,5 h, smażymy pod przykryciem. Pod koniec wyjmujemy naczynie posypujemy wszystko żółtym serem i wkładamy z powrotem na około 10 minut aż ser się rozpuści.
Można też dodać do tej zapiekanki podsmażone pieczarki - pycha.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !