Sposób przygotowania

najlepsze ogórki na pikle są duże i żółte,ogórki umyć obrać i wydrążyć miąższ pokroić na mniejsze kawałki i zasolić odstawić najlepiej na całą dobę,następnie odcedzić i wkładać do umytych słoików,do słoików dodać przyprawy gorczycę,ząbek czosnku,kawałek chrzanu,przygotować zalewę do garnka wlać wodę ocet i wsypać cukier do smaku aby smak był winny wymieszać i zagotować zalewę po czym gorącą zalewać pikle zakręcać słoiki i pasteryzować od zagotowania się wody ok.10min.nie dłużej bo wtedy staną się miękkie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne ogóreczki, czasami sobie podjadam;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    moja babcia takie robiła
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    świetne na przekąske

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !