Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy bananowo kokosowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko 1,5 szklanki
drożdże 4 dag
jajko 3
rum 1\\3 szklanki
wiórki kokosowe 15 dag
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy bananowo kokosowe

Najpierw obieramy banany i każdy obrany banan dzielimy na 4 równe części. Zalewamy je alkoholem i odstawiamy .Następnie oddzielamy żółtka od białek , mąkę wsypujemy do naczynia i dodajemy drożdże można je trochę rozdrobnić . Do mąki dodajemy żółtka , mleko, i łyżeczkę oleju. Tą masę mieszamy bardzo dokładnie . Potem dodajemy do tej masy dokładnie ubitą pianę -sztywną a na samym końcu dodajemy wiórki , banany odsączamy z rumu zanurzamy w cieście kokosowym i kładziemy na rozgrzany olej . Gotowe juz tylko posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 07.03.2014 12:14
bardzo smaczny deser
Bernadeta 18.11.2013 08:37
śwetny deser
babcia
babcia 16.01.2013 15:17
brzmi niezle
gacopierz23 14.10.2012 16:05
świetny pomysł
Betka 09.06.2012 16:24
pycha;)
kasienka23 06.04.2012 21:55
super
aleksa123 07.12.2011 18:25
super przepis
ElizaT 24.03.2011 10:56
te są dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak