Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, włożyć mięso i zrumienić ze wszystkich stron. Następnie przełożyć do rondla, podlać bulionem i dusić. Na pozostałej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i utarte na tarce o dużych otworach marchewki, dusić około 10 minut. Następnie włożyć do mięsa i gotować do miękkości. Gdy mięso jest miękkie podlać winem wymieszanym z mąką, zagotować. Zdjąć z ognia, wlać śmietankę, przyprawić do smaku czosnkiem, solą, pieprzem i papryką. Podawać z ryżem lub z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny obiadek
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawy przepis na pyszny obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !