Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z połową cukru na puszystą , kremową masę , dolać olej i wodę , utrzeć ponownie. Białka ubić z resztą cukru na sztywną pianę i dodać do masy żółtkowej. Do tego przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao , delikatnie wymieszać. Następnie przelać na wysmarowaną lub wyłożoną pergaminem blachę ( 20 x 30 cm ), wyrównać powierzchnię.
Przygotowaną wcześniej masę serową wyciskać na kakaowe ciasto tworząc kwadraty (czy też kratkę). Piec w temp. 180 st.C. przez 30 - 35 minut

Masa serowa:
- 500 g serka śmietankowego np. President
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 0,5 szklanki cukru
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Wszystkie składniki masy serowej dokładnie utrzeć , przełożyć do rękawa cukierniczego (lub woreczka z uciętym rogiem).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !