Sposób przygotowania

Pory umyć, pokroić na kawałki, poddusić na rozgrzanym maśle. Gdy zmiękną, podlać bulionem i gotować pod przykryciem. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać do zupy i gotować do miękkości, odstawić i zmiksować. Wlać mleko, podgrzać. Żółtko wymieszać ze śmietanką, połączyć z zupą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać szczypiorek, wymieszać. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    chyba się skuszę;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    super !
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam zupy- kremy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !