Sposób przygotowania

Ciasto: z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części. Następnie jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę.
W międzyczasie gotujemy budynie na mleku, słodzimy odrobinę do smaku.
Jabłka obieramy, kroimy w cząstki.
Na ciasto w blaszce wylewamy połowę masy budyniowej, wykładamy pokrojone jabłka, wylewamy resztę masy.
Wierzch wylepiamy pozostałym ciastem.
Pieczemy w temp. 170*C 40-45 minut.
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    BARDZO FAJNE NAPEWNO WYPROBUJE
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    probowalam jest ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    cieszę się, że smakowało:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !