Sposób przygotowania

Kaszę jęczmienną wsypać na wrzącą, osoloną wodę i ugotować do miękkości. Twaróg przemielić w maszynce, pieczony filet z kurczaka drobno pokroić. Kaszę wsypać do miski, dodać ser, mięso, posiekaną cebulę, roztarty z solą czosnek, śmietanę i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Liście z kapusty obgotować w osolonej wodzie. Na liściach ułożyć porcje farszu i zwinąć gołąbki. Włożyć do rondelka, podlać wodą, dodać przyprawę maggi i dusić pod przykryciem do miękkości kapusty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    z serem jeszcze nie robiłam, a w twoim wydaniu brzmi znakomicie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawy przepis !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !