Sposób przygotowania

Jajka roztrzepujemy z cukrem. Dodajemy cukier waniliowy, stopniowo na zmianę mąkę i wodę gazowaną, olej, mieszamy. Rozdzielamy naszą masę na dwie, do jednej dosypujemy2 łyżki kakao. Następnie wylewamy nasze masy ( brązową i białą) na zmianę do brytfanki. Pieczemy w 150 stopniach przez 50 minut, górę ciasta można polać czekoladą. SMACZNEGO

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Pyszniutkie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    aby uzyskać efekt zebry, z dużą ilością pasków, wlewam łyżką niewielkie ilości ciasta białego i ciemnego na przemian...bardziej pracochłonne, ale efekt bardzo widoczny:) a smakuje pewnie tak samo jak z mniejsza ilością pasków :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    wyglada pysznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    jedno z moich ulubionych ciast.... i nie ważne czy ma więcej czy mniej pasków - zawsze smakuje super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !