Sposób przygotowania

Z cytryn wycisnąć sok. Owoce pigwy umyć, przeciąć na pół i usunąć nasiona i wyłożyć w rondlu. Każdą połówkę posypać 1/2 szklanki cukru i polać sokiem z cytryny. Na wierzchu położyć po 2 goździki. Całość przykryć przykrywką, postawić na ogniu i podgrzewać tak długo aż pigwy będą miękkie. Można dolać niewielką ilość wody. Po przygotowaniu delikatnie przestudzić i podawać z ubitą śmietaną kremówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Podobno pigwa jest bardzo zdrowa, a do tego smaczna!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    to musi być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !