Sposób przygotowania

2 jajka, cukier, kakao, mąkę, masło, cukier waniliowy wymieszać, wlać gorące mleko i ciągle mieszając zagotować. Przecedzić przez sito. Margarynę z 2 szkl wody zagotować, wsypać mąkę i mieszając chwile zaparzać, ucierać do ostudzenia. Następnie wbijać po 1 jajku ciągle mieszając do momentu aż ciasto będzie się trzymać łyżki. Kłaść ciasto na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku, polać sosem czekoladowym i podawać na gorąco.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapewne s? smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takie pączusie muszą przepysznie smakować
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł na pączusie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszny pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !