Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w poprzek włókien na cienkie plastry, zbić tłuczkiem na cienkie płaty. Każdy płat mięsa oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdą porcję mięsa kłaść trochę posiekanej cebuli, pokrojonego w kostkę boczku i ogórka. Zwijać ciasno w rulon, obwiązać bawełnianą nitką, obtoczyć w mące i smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Po upieczeniu zdjąć nitkę, mięso włożyć do rondla, podlać bulionem i dusić do miękkości. Następnie dodać śmietanę, przyprawić do smaku. Podawać z sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    mój ulubiony obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    taki zestaw to się zjada w oka mgnieniu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ale pysznie wyglądają i tak też muszą smakować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !