Sposób przygotowania

grzyby oczyścić umyć,do garnka włożyć grzyby zalać wodą osolić dodać cebulę i zagotować jak się zagotują odszumować i wlać do wody trochę octu grzyby staną się bielsze po ugotowaniu odcedzić i przelać zimną wodą następnie wkładać do słoików,dodać liść laurowy,ziele angielskie,gorczycę,małą cebulkę,przygotować zalewę do rondla wlać 1/2 litra wody i tyle samo octu zagotować i zalać gorącą zalewą zakręcać słoiki i pasteryzować od zagotowania się wody ok.5min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetne grzybeczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    coś dobrego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    uwielbiam takie grzybki,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczne grzybki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !