Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z kakao. Sodę rozpuścić w 1 łyżce wody. Jajka utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i miodem, dodać mąkę, sodę, skórkę pomarańczową i przyprawę do pierników wymieszać. Ciasto wyłożyć do podłużnej formy posmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 50 minut w temp 170 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super pierniczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniałe ciasto.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    bardzo lubię piernik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !