Sposób przygotowania

Składniki:
* 8 jajek
* 4-5 łyżek majonezu gęstego
* 1/2 pęczka szczypiorku

* 1/2 kiszonego ogórka
* ok. 5 cm kawałek surowego ogórka
* kawałek papryki konserwowej

Jajka ugotować na twardo (min.5 minut), ostudzić w zimnej wodzie. Obrać, przekrawać na pół.Ułożyć na półmisku. Majonez włożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać rozetki na każdej połówce jajka. Ozdobić półplastrami ogórka kiszonego, kawałkami ogórka surowego wraz ze skórką, kosteczkami papryki konserwowej. Posypać obficie posiekanym szczypiorkiem. Danie jest banalnie proste i znane. Bardziej chciałam przedstawić, że dzięki nałożeniu majonezu szprycą proste danie nabiera elegancji.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    bardzo wiosenne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    proste, fajne, smaczne jajeczka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    proste, fajne, smaczne jajeczka.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Na jajuszka mam ochotę , taką trochę małą psotę.... , hihi...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie jajeczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !