Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier następnie żółtka mąkę, kakao, proszek do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku 180 C około 20 min.
Masa
1/2 litra śmietany ubić na sztywno a następnie dodawać po 1 łyżce mleka kakaowego i delikatnie mieszać. Dodać na końcu żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody. trzeba pamiętać żeby żelatyna nie była gorąca tylko prestudzona i ubjać aż zgęstnieje.
Układanie
Na pół biszkpta wyłożyć połowę masy na to biszkopt i kolejne pół masy. Na masę wyłożyć wiśnie a na to wylać przestudzone galaretki. Podawać schłodzone.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !