Sposób przygotowania

kalafior oczysci z lisci i głombu caly kalafior wlozyc rózyczkami do dołu do garnka z osolona zimna woda w osobnym garku zagotowac litr wody z dodatkiem soku cytrynowego i przełozyc kalafior tak gotowac przez 30 min ugotowany i osonczony kalafor wstawic w cieple miejsce . w wodzie po kalafiorze rozpuscic pół kostki bólionu w malym naczyniu roztopic masło wsypac make zasmarzyc na jasno zółty kolor taka zasmarzke rozprowadzic goracym bulionem dodac smietane posolic wymieszac z zielenina kalafior ulozyc na półmisku i polac ziolowym sosem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Coś dużo skaładników jak na odchudzanie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta12017

    TAK ALE KALAFIOR ROBI DOBRA PRZEMIANE WIEM COS O TYM BO SCHUDŁAM 32 KG
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    Taki obiad raczej nie zaszkodzi, kalafior ma bardzo mało kalorii. Pod warunkiem oczywiście, że nie dodamy mięcha i zapychaczy.
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta12017

    TO PRAWDA
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    tak nie jadłam kalafiora jeszcze:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !