Sposób przygotowania

Suszone kurki namoczyć w gorącej wodzie, zostawić aby nabrały objętości. Zagotować, dodać kostkę bulionu grzybowego Kucharek, gotować na małym ogniu 10 minut. Obrać warzywa i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, dodać do kurek, gotować 10 minut, dodać 2 łyżki koperku, sól i pieprz do smaku, niech sobie pyrka na małym ogniu. Zdjąć z ognia i zmiksować blenderem. 1 łyżkę skrobi rozprowadzić z mlekiem i dodać do zmiksowanej masy i zagotować aż zgęstnieje. Przed podaniem posypać koperkiem. Podawać z bułkami zapiekanymi z żółtym serem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    uwielbiam kurki
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszności- lubię kurki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !