Sposób przygotowania

Herbatniki zemleć przez maszynkę lub w malakserze, wymieszać z resztą składników. Chwilę wyrabiać jak ciasto na pierogi.

Masa jasna:
10 dag wiórek kokosowych
7 łyżek kwaśnej śmietany
12 dag cukru pudru
15 dag masła
1/2 kieliszka spirytusu

Wiórki zalać spirytusem i śmietaną, pozostawić na 10 minut aby zmiękły. Rozetrzeć mikserem cukier z masłem, dodać wiórki i chwilę ucierać.
Na pergaminie rozwałkować ciemne ciasto w kształcie prostokąta na grubość 5 mm i nałożyć na nie równomiernie masę kokosową. Za pomocą pergaminu zwinąć ciasno roladę, zaklejając boki. tak zwiniętą włożyć do lodówki na minimum 3 godziny.

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !