Sposób przygotowania

Mięso mielone włożyć do miski, dodać drobno posiekaną cebulę, białko, mąkę ziemniaczaną, wino, sól, pieprz, olej sezamowy, gałkę muszkatołową i dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ryżem i sosem pieczarkowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    wyglądają bardzo apetycznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Potwierdzam:) smakowite danie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny obiadek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    samczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    super- tak do obiadku, ale i do sałatki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetna propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają wspaniale. Poproszę o porcję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !