Sposób przygotowania

W szklanym naczyniu przyrządzić marynatę: wymieszać oliwę z oliwek, sos teriyaki, sok wyciśnięty z cytryny, miód, cebulę przeciśniętą przez praskę oraz przyprawy: imbir, sól, biały pieprz.

Polędwiczki oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry o grubości 2,5 cm. Każdy plaster delikatnie rozgnieść dłonią. Przełożyć do naczynia z marynatą, wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.

Plastry polędwiczek układać na patelni grillowej i piec na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    W takiej marynacie mięso musi smakować rewelacyjnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Koniecznie muszę wypróbować:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !