Sposób przygotowania

Ciasto rozwałkuj na grubość około 3 mm. Wykrój kółeczka o średnicy 6-7 cm. Z pozostałego ciasta wykrój małe trójkąciki. Ciasteczka piecz w temp. 200 stopni przez 8-10 minut aż do zrumienienia.
Zagotuj wodę z winem i cukrem. Rozpuść w niej galaretki. Lekko przestudź.
Z melonów obierz skórkę i usuń pestki. Miąższ pokrój na małe kawałki. Do wyższych, okrągłych foremek lub szklanek włóż upieczone kółeczka i połóż kawałki melona. Zalej schłodzoną galaretką. Wstaw do lodówki, aż zastygną.
Ubij śmietanę. Galaretki wyjmij z foremek. Udekoruj bitą śmietaną, trójkącikami z ciasta posypanymi cukrem pudrem i wiśniami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !