Sposób przygotowania

Schab kroimy na kotlety o grubości ok. 2cm. Następnie rozcinamy wzdłuż po połowie (nie tniemy do końca, połówki schabu powinny być połączone z jednej strony). Lekko rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Na jednej połówce kładziemy kawałek ogórka, sera, odrobinę musztardy francuskiej i przykrywamy drugą połówką. Końce połówek lekko zbijamy tłuczkiem tak aby zamknęły ser i ogórka w środku. Następnie takiego zwijańca maczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej. Kładziemy na mocno rozgrzany olej, chwilę smażymy z dwóch stron na dużym ogniu, następnie zmniejszamy ogień i pod przykryciem trzymamy ok. 10 minut. Pilnujemy, aby się mięso się nie przypaliło.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monciasz

    bardzo smacznie wygląda:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    to bardziej kieszonki niż zawijańce ;) ale wyglądają apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    Pierwotnie miały być kieszonki, ale za mocno ponacinałem więc zostały zwijańce :o). Kieszonki też są w planach...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczne! niezależnie od nazwy:))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    jak zwał tak zwał ale obiadek na pewno był niezły
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Nie ważne czy kieszonki czy zawijańce ważne by smaczne były)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Bardzo smaczny pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Schab pod każdą postacią uwielbiam :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    świetne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !