Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwałkuj i podziel na 12 kwadratów. Połowę posmaruj ubitym białkiem. Z drugiej połowy wykrój okrągłe środki. Kwadratowe krawędzie poprzylepiaj do pełnych kwadratów. Zagłębienia posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Ciastka wstaw do piekarnika i piecz w temp. 200 stopni przez 15 minut.
Umyj i obierz owoce. Pokrój na kawałki.
Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj gęsty budyń. Gdy ostygnie, napełnij nim korpusy z ciała francuskiego.l Udekoruj owocami i odstaw na pół godziny do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    mam ochotę na takie ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !