Sposób przygotowania

Na łyżce oliwy usmażyć pokrojone w kostkę boczek i polędwicę. Pod koniec dodać pokrojoną w drobną kostke cebulę, smażyć aż się zezłoci. Do miseczki dodać skrobię kukurydzianą, rozprowadzić z mlekiem, dodać jajka, roztrzepać trzepaczką. Wlać masę jajeczną na usmażoną mieszaninę, wymieszać, trzymać aż się zetnie, doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    a skrobia co tu robi? Ja w ten weekend zaczynam przygodę z omletami :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    skrobią zagęszczam sosy, jajecznice, zupy, jest 100 razy lepsza od mąki lub maki kartoflanej, a do omletu będzie w sam raz
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    planuję jutro (to znaczy już dzisiaj) omlecik zrobić z serem, dla zagęszczenia. Ale zastąpić mąkę skrobią to świetny pomysł, szczególnie że często zagęszczam sosy. Zdrowsze to chyba jest. Skrobię kukurydzianą normalnie w \"zwykłym\" sklepie można dostać czy trzeba w konkretnym miejscu szukać?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Ta skrobia to pokłosie mojej lektury na temat diety białkowej Dukana. Ja Kupowałam w delikatesach Alma, na Allegro mają duzy wybór, są podobno w Realu ale ostatnio koleżanka przywiozła mi duży zapas z Berlina
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Zapomniała dodać, że może skrobia mieć też nazwę mazeina
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    a czy w tej jajecznicy to polędwica jest taka surowa, jak sugeruje doradca? czy to wędlina?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    dobry pomysl
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    dobry pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !