Sposób przygotowania

Filety z udźca kurczaka, bez skóry, opłukałam i dokładnie osuszyłam na ręcznikach papierowych. Jajka roztrzepałam w misce dodając mleko i przyprawy. Do mieszanki włożyłam filety i odstawiłam na 30 min.. Bułkę tartą zmieszałam z otrębami i sezamem. Namoczone filety panierowałam w sypkiej mieszance i kładłam na patelnię z rozgrzanym olejem. Gdy zrumieniły się z jednej strony przewróciłam ja drugą, zmniejszyłam ogień i przykryłam patelnię aby kotlety powoli się dosmażyły przez kilka minut. Podałam z ziemniakami oraz marchewką z groszkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Wyglądają ślicznie, chociaż ja bym zastąpiła czosnek granulowany solą czosnkową, bo bardziej lubię;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    można, ale dodawałam już kucharka więc za słone mogłoby być
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    To fakt, ale zawsze można zmniejszyć ilość
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    wypróbuje
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    koniecznie trzeba wypróbować:)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    oj.... wygląda tak wspaniale, że od razu można by zjeść:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super!
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    wow ! aż ślinka cieknie :)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam takie chrupiące panierki.Pychotka mięsko.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Apetyczny obiadek.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !