Sposób przygotowania

Kapustę sparzyć w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Z główki zdjąć liście i ściąć twarde części. Ryż i kaszę ugotować w osolonej wodzie. Upieczone mięso i kiełbasę bardzo drobno pokroić lub zemleć w maszynce. Posiekaną cebulę zrumienić na smalcu.Do miski włożyć ryż, kaszę, mięso, kiełbasę, cebulę, wbić jajko, wymieszać. Przyprawić do smaku, Na każdy liść kapusty nałożyć nadzienie, złożyć brzegi do środka i zwinąć w rulon. Gołąbki ułożyć w rondlu, zalać bulionem i dusić. Podawać z sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczne!, aż przyszła mi ochota :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    są bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pyszniutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie gołąbki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne golabki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !