Sposób przygotowania

kuskus wsypać do miseczki i zalać wrzątkiem połączonym z przyprawą do zup tak aby woda była 1 cm.nad kaszą przykryć o odstawić do napęcznienia,marchew obrać umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,ogórka wrazze skórką pokroić w kostkę trochę odłożyć do dekoracji,papryki umyć i usunąć gniazda nasienne następnie pokroić w kostkę,2 łyżki papryki odłożyć do sosu,czosnek posiekać lub przecisnąć przez praskę,wymieszać z jogurtem i sokiem z cytryny,doprawić do smaku solą i pieprzem,kaszę przemieszać tak aby była sypka w wysokich naczyniach układać warstwami pokrojone warzywa:ogórek,czerwoną paprykę,marchew,żółtą paprykę,każdą warstwę oprószyć lekko solą,na wierzchu ułożyć kaszkę i odłożone kostki ogórka,polać sosem jogurtowym,resztę sosu wlać do miseczki odłożone papryki drobno posiekać i udekorować mini sos.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    trochę pracy ,ale jaki efekt
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !