Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie oczyścic i opłukać, zalać wrzącą wodą i gotować 5 minut, odcedzić. Przełozyć do słoików, kapeluszami do góry, posypać solą, przyprawami, oraz pokrajaną w plastry cebulą. Na wierzchu posypujemy solą. Grzyby przykryć gazą, zakręcić słój i przenieść w chłodne miejsce. Przez okres kilku dni grzyby wydzielą tyle soku, że je pokryje w całości. Podczas przechowywania może się pokazać na wierzchu pleśń, w tym przypadku, ściągamy ją, zmieniamy gażę i myjemy zakrętkę i zakręcamy ja z powrotem.

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Nigdy nie próbowałam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    a jadłaś panierowane, smażone zielonki w zalewie octowej ? pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !