Sposób przygotowania

Schab rozbić jak na tradycyjne kotlety ,posypać przyprawą do mięsa wieprzowego i posmarować musztardą ,tak przygotowane mięso odstawić na około 1 godz .
Cebulę(dużą) pokroić w piórka,posypać solą i pieprzem , udusić na maśle do miękkości,pod koniec dodać miód .
Przygotowaną cebulę ułożyć na środku kotleta,zwinąć w \"paczuszkę\"i spiąć wykałaczkami .Mięso obsmażyć na oleju ,przełożyć do rondla podlać dwiema szklankami wody,dodać grzybki,liść laurowy ,pieprz kolorowy i jarzynkę .Cebulkę pokroić w kosteczkę i przesmażyć na tłuszczu w którym smażyło się mięso,dodać do sosu i wszystko razem dusić pod przykryciem do miękkości mięsa ,sos zagęścić mąką i ewentualnie doprawić do smaku .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Na pewno smakują wyśmienicie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    muszę wypróbować
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Mięsko i cebulka to bardzo udany duet.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    PYSZNE
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pomysłowe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !