Sposób przygotowania

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki pokroić i dokładnie wypłukać dusić na patelni z dodatkiem łyżki oleju przez 15 min. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone usmażyć na patelni z niewielką ilością oleju przyprawić do smaku solą pieprzem i majerankiem i 2 łyżkami keczupu pod koniec smażenia dodać pokrojoną cebulę. Gdy mięso będzie już usmażone mieszamy je z pieczarkami. Gdy makaron będzie już ugotowany odcedzić z wody i wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego. Na makaron kładziemy usmażone pieczarki z mielonym. na koniec ścieramy ser żółty i posypujemy na wierzch zapiekanki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 160*C na !% min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !