Sposób przygotowania

Ciasto : mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy płaską 1 łyżkę soli. Stopniowo dolewamy 3/4 szklanki ciepłej wody i 1/4 szklanka oleju. Dokładnie zagniatamy ciasto.
Farsz: pierś z kurczaka gotujemy razem z marchewką i pietruszka. Cebulkę dusimy na masełku. Następnie pierś i warzywa mielimy przez maszynkę. Dodajemy uduszoną cebulkę i posiekaną zieloną pietruszkę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kucharkiem.
Następnie ciasto rozwałkowujemy wycinamy kółeczka szklanką i nakładamy farsz, zalepiamy. Wrzucamy pierozki na wrzątek, gdy wypłyną gotujemy jeszcze około 2 min. Podawać polane masełkiem. Smacznego !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Buczo007

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !