Sposób przygotowania

Dymkę oczyścić i wraz ze szczypiorkiem posiekać.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.Mięso umyć oczyścić z błonek,pokroić w plastry.Włożyć pomiędzy dwa arkusze foli spożywczej,rozbić tłuczkiem.Natrzeć czosnkiem,opruszyć imbirem,solą oraz pieprzem.Na patelni rozgrzać olej,włożyć mięso,zrumienić ze wszystkich stron,przełożyć do rondla.Wlać bulion i sos sojowy,dodać 0.5łyżeczki imbiru.Dusić pod przykryciem ok.2 godz.na małym ogniu,aż mięso będzie zupełnie miękkie.Rozgrzać olej,zeszklić dymkę wraz ze szczypiorkiem.Mięso nałożyć na talerze,polać sosem,posypać dymka.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !