Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na maśle. Buraka zetrzeć na drobnej tarce. Do miski włożyć mięso, dodać zrumienioną cebulę, odciśniętą bułkę, utartego buraka, sól, pieprz, jajko, dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne II danie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    moje ulubione zestawienie nigdy jednak nie dodawalam byraka do mięsa ale pomysł bardzo mi się podoba :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !