Sposób przygotowania

Białka ubić.Dodać cukier oraz żółtka.Wszystko zmiksować.Następnie dodać przesiane mąki, oraz proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką.Wyłożyć na blaszkę.Gdy chcemy uzyskać niski biszkopt wkładamy go do zimnego piekarnika, natomiast gdy biszkopt ma być większy ok 3-4 cm wkładany do nagrzanego.Pieczemy ok 25-30 min.w temp. 180 stopni.
Kaszę manną ugotować i ostudzić. MArgarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.Stopniowo dodawać mannę.Dobrze wymieszać. Wyłożyć na biszkopt.Polać polewą lub galaretką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    super muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !