Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać,umyć,ugotować i zemleć.Dodać mąkę i wyrobić gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulki i włożyć do osolonego wrzątku. Gotować do wypłynięcia.
Podawać do duszonych mięs. Kluski takie można też nadziewać np.gotowanym mielonym mięsem,grzybami lub owocami.Wtedy-polane stopionym masłem lub słoninką-mogą stanowić samodzielne danie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    superowe uwielbiamy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    kluski śląskie są najlepsze!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super pomysł! pycha !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ulka

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !