Sposób przygotowania

pieczarki ucieramy na grubych oczkach i smazymy na opdrobinie oleju, kapuste gotujemy do miekkosci a następnie mielimy w maszynce do miesa. cebule kroimy w kostke i przesmazamy na oleju. Kapuste, pieczarki i polowe usmazonej cebulki łączymy ze sobą i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kucharkiem. Przygotowujemy ciasto: Mąke zarabiamy z wodą (ok pol szklanki - woda powinna byc ciepla ale nie gorąca, zaparzone ciasto staje się gumiaste), dodajemy do tego jajko i szczypte soli, wyrobione ciasto wałkujemy, wykrawamy szklanką krązki i nakładamy farsz, lub tak jak ja używamy do napełnienia pierogów specjalnej formy. pierogi gotujemy w osolonej wodzie, a po wyjeciu na talerz polewamy pozostała, usmażoną cebulką

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    uwielbiam takie pierogi!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Najs
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Fajne cieniutkie ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !